Alonso vraagt licentie aan voor World Tour

Fernando Alonso heeft bij de UCI een licentie voor de World Tour aangevraagd. Dat bevestigt de zaakwaarnemer van de Formule 1-coureur, Luis Garcia Abad, tegen de website Biciciclismo. Alonso, zelf een groot wielerfan, wil voor komend seizoen een nieuw team oprichten.

Alonso had eigenlijk dit seizoen al met zijn formatie in het peloton actief willen zijn. Onderhandelingen om de licentie van het inmiddels verdwenen Euskaltel over te nemen, liepen spaak. Alonso besloot vervolgens zijn pijlen op 2015 te richten.

De 33-jarige Alonso liet eerder al weten de regels van de UCI te willen respecteren. Hij mag bijvoorbeeld nu nog geen renners benaderen. Dat is pas toegestaan als zijn ploeg is geregistreerd. "Tot 1 oktober ik geen wettelijke bevoegdheid om contracten te sluiten", zegt Abad.

Omdat de meeste transfers voor oktober plaatsvinden, bestaat de kans dat het nieuwe team van Alonso niet voldoende punten verzamelt voor de World Tour, het hoogste niveau in het wielrennen. Abad maakt zich er niet druk over. "Als we genoeg punten hebben, beginnen we in de World Tour. Zo niet, dan in de Pro Continental Tour."