Lampard zet punt achter interlandloopbaan

In navolging van Steven Gerrard stopt ook Frank Lampard bij de Engelse nationale ploeg. Dat maakte de 36-jarige middenvelder dinsdag in een verklaring bekend. Lampard speelde 106 interlands. Op het WK in Brazilië, waar Engeland in de groepsfase sneuvelde, speelde hij alleen mee tegen Costa Rica.

Lampard vindt dat het tijd is om verder te gaan en plaats te maken voor de jeugd. "Ik ben altijd erg trots en vereerd geweest dat ik mijn land mocht vertegenwoordigen en als ik terugkijk heb ik van elke minuut genoten." Een maand geleden deed een andere routinier, Gerrard, al een stap terug.

Ook het wisselen van club heeft een rol gespeeld bij de besluitvorming van Lampard. "Omdat mijn clubcarrière een andere wending heeft genomen, moet ik mijn familie op de eerste plaats zetten en mij concentreren op hoe ik de komende jaren op de toppen van mijn kunnen kan blijven presteren."

Lampard gaat bij New York City FC aan de slag. Omdat de MLS pas in maart begint, wordt hij tot januari uitgeleend aan Manchester City, waarmee de Amerikanen een samenwerkingsverband hebben. Lampard speelde liefst dertien jaar voor Chelsea. Deze zomer vertrok hij echter transfervrij bij de Londenaren.

Lampard was met Engeland op drie WK's actief. Hij scoorde 29 interlandgoals.