Eto'o niet langer aanvoerder Kameroen

De Kameroense voetbalbond heeft Samuel Eto'o laten vallen als aanvoerder. Stéphane Mbia is zijn permanente vervanger, maakte de bond dinsdag bekend. De beslissing om de 33-jarige aanvaller terzijde te schuiven werd genomen door het sportministerie van Kameroen, aldus de bond.

Eto'o werd eerder al uit de voorlopige selectie van bondscoach Volker Finke voor Afrika Cup-kwalificatieduels van volgende maand gelaten. Het zou kunnen betekenen dat de interlandloopbaan van Eto'o ten einde is.

Met Eto'o als aanvoerder beleefde Kameroen een roemloos WK. De Ontembare Leeuwen verloren alle drie de groepsduels en vooral de openingswedstrijd tegen Kroatië was zo slecht dat veel mensen bij de 4-0 aan matchfixing dachten. Eto'o kwam door blessures alleen in dat eerste duel in actie. De spelers van Kameroen dreigden later nog in staking te gaan omdat de WK-bonussen niet waren betaald.

Momenteel zit Eto'o zonder club. Hij flirtte even met Ajax, maar lijkt nu toch voor Everton te kiezen. Bij de Engelse club zou hij deze week nog medisch gekeurd worden.