Bayern München bevestigt komst Benatia

Mehdi Benatia gaat zijn carrière voortzetten bij Bayern München. De 27-jarige verdediger komt over van AS Roma. Bayern München bevestigt via de officiële kanalen dat er een akkoord met de Italiaanse grootmacht op tafel ligt over de transfer van Benatia. De speler blonk in het voorbije seizoen uit bij het verrassende Roma.

"Perfect: FCB en AS Roma zijn het eens over Mehdi Benatia", luidt een tweet vanuit het Bayern-kamp. "Hij zal een 5-jarige verbintenis tekenen." Op de officiële website van Bayern valt te lezen dat er geen uitspraken worden gedaan over de transfersom.

De komst van Benatia naar Bayern hing al weken in de lucht. Doordat de tijd voor het sluiten van de transfermarkt begon te dringen, was het onzeker over de transfer van de Marokkaan nog door zou gaan. Vier dagen voor de transferdeadline hebben de partijen nu een akkoord bereikt.

Benatia hoeft alleen nog een medische keuring te ondergaan, waarvan Bayern geen problemen verwacht. De international verkaste vorig seizoen nog van Udinese naar AS Roma voor 13,5 miljoen euro. Hij speelde 33 competitiewedstrijden in het afgelopen seizoen. Daarin trof hij vijf keer doel.