Eerste meters Verstappen in F1-wagen

Max Verstappen heeft vandaag al zijn eerste meters in een Formule 1-wagen afgelegd. De coureur, volgend jaar uitkomend voor Toro Rosso in de hoogste autosportklasse, reed enkele kilometers op het circuit van Rockingham.

In Engeland kreeg de Red Bull-junior het stuur van een Red Bull RB8, de kampioenswagen van 2012, gehuld in de kleuren van zijn nieuwe team. Verstappen kreeg hierdoor alvast de kans om te wennen aan een Formule 1-wagen, voordat hij dit weekend een demo zal geven bij VKC City Racing in Rotterdam.

Verder dan enkele starts en een aantal keer heen en weer rijden kwam de zestienjarige coureur niet. Er werd verder ook aan het stoeltje, pedalen en zitpositie van Verstappen gewerkt. Verstappen zelf was blij dat hij al plaats kon nemen in de auto. "Super mooi dat ik alvast een keer kortstondig in kon stappen", zei Verstappen op zijn eigen website.

"Zo’n Formule 1-auto trekt enorm snel op en blijft maar accelereren. Bij een Formule 3-auto vlakt dat na de derde of vierde versnelling af, maar hier kwam geen einde aan. Toen ik voor de eerste keer instapte, was ik gewoon rustig en reed ik weg zonder de auto af te laten slaan."