Spits Eto'o verkast naar Everton

Niet West Ham United, Liverpool of Ajax maar Everton is de nieuwe club van topschutter Samuel Eto'o. De andere ploeg uit Liverpool maakte de transfer via Twitter wereldkundig. De Kameroense spits tekent een contract voor twee jaar bij The Toffees.

Eto'o heeft zin in zijn dienstverband, zo laat hij op het digitale huis van de club weten. "Ik ben erg blij om hier te zijn en ik kijk er naar uit om het blauwe shirt van Everton aan te trekken." 

Ook kijkt de 33-jarige aanvaller graag uit naar de samenwerking met trainer Roberto Martinez: "Ik was onder de indruk van niet alleen zijn enthousiasme, maar ook de kennis van voetbal die Roberto Martinez met zich meedraagt, alsmede zijn visie. Ik denk nog steeds dat ik veel van hem kan leren hier." 

Coach Martinez is in zijn nopjes met het aantrekken. "Ik ontmoette hem en we hadden een heel goed gesprek over voetbal in het algemeen en ik was onder de indruk van de 'honger' die hij nog steeds heeft. Voor iemand die bijna alles heeft bereikt, heeft hij nog steeds het verlangen van toen hij 15 was en naar Spanje kwam."