[League Cup] Milton Keynes Dons vernedert Manchester United

Trainer Louis van Gaal is tegen zijn volgende teleurstelling bij Manchester United aangelopen. De oefenmeester zag zijn ploeg ruim verliezen van het nietige Milton Keynes Dons in de Engelse League Cup. Het werd 4-0 voor de club uit League One.

Een flinke domper voor Van Gaal en zijn manschappen, vooral ook omdat de start van de Premier League bepaald niet denderend was. In de Engelse competitie wacht de ploeg onder Van Gaal nog op de eerste driepunter.

Manchester United moest het tegen MK Dons stellen zonder onder meer Robin van Persie en Wayne Rooney. Van Gaal moest daardoor noodgedwongen een vreemdelingenlegioen op laten draven. Marnick Vermijl, Michael Keane, Reece James, Saidy Janko en Nick Powell stonden in de basisploeg. Ook 'ervaren' reserves als Danny Wellbeck, Shinji Kagawa en Javier Hernandez begonnen vanaf het eerste fluitsignaal.

William Grigg dompelde de Nederlandse coach in diepe rouw. Al na 25 minuten opende hij de score voor MK Dons. Na twintig minuten spelen in de tweede helft maakte hij er ook nog eens 2-0 van. Van Gaal voelde de bui hangen, maar kon weinig inbrengen tegen de tactische zetten van Dons-coach Karl Robinson.

Will Grigg (MK Dons) scoort de 2-0. (bron: Vine)

Robinson gaf Grigg een publiekswissel en posteerde Benik Afobe op de plaats van de dolgelukkige spits. Afobe verraste op zijn beurt door koud in het veld de derde treffer voor MK Dons op het scorebord te zetten. Zes minuten voor tijd maakte hij er ook nog eens 4-0 van. Daarmee was het feest voor de ploeg van Robinson compleet. United kan de eerste prijs van het seizoen uit het hoofd zetten.

Uitslagen tweede ronde League Cup 26/08/2014

Port Vale (3) 2-3 Cardiff City (2)
Middlesbrough (2) 3-1 Preston North End (3)
Huddersfield Town (2) 0-2 Nottingham Forest (2)
Swansea City 1-0 Rotherham United (2)

Watford (2) 1-2 Doncaster Rovers (3)
Millwall (2) 0-2 Southampton 
Bournemouth (2) 3-0 Northampton Town (4)
Brentford (2) 0-1 Fulham (2)
West Bromwich Albion wns 1-1 Oxford United (4)

Scunthorpe United (3) 0-1 Reading (2)
Derby County (2) 1-0 Charlton Athletic (2)
West Ham United 1-1 wns Sheffield United (3)
Swindon Town (3) 2-4 (nv) Brighton & Hove Albion (2)

Leicester City 0-1 Shrewsbury Town (4)
Crewe Alexandra (3) 2-3 (nv) Bolton Wanderers (2)
Gillingham (3) 0-1 Newcastle United 
Norwich City (2) 3-1 Crawley Town (3)

Burnley 0-1 Sheffield Wednesday (2)
Walsall (3) 0-3 Crystal Palace
Milton Keynes Dons (3) 4-0 Manchester United