[WK Judo] Verhagen in herkansing, D. Elmont uitgeschakeld

Judoka Dex Elmont is woensdag het wereldkampioenschap in Chelyabinsk begonnen met een eenvoudige zege op Jaber Alharthi. De Saudiër was geen partij voor de Europees kampioen in de klasse tot 73 kilo. Debutante Sanne Verhagen begon haar toernooi ook met een zege. Ze versloeg op ippon Shushana Hevondian uit Oekraïne.

Elmont aast dit toernooi op zijn eerste gouden medaille. Eerder won hij twee keer zilver en een keer brons. Hij treft in de volgende ronde Rustam Orujov uit Azerbaijan. Verhagen judoot voor een plek bij de laatste acht tegen Ivelina Illiva uit Bulgarije. 

Update 9.35 uur

Elmont is in de derde ronde verrassend uitgeschakeld. Hij verloor met twee waza-ari's van Orujov. Bij de eerste waza-ari zette Elmont een aanval in en werd overgenomen en belandde half op zijn rug. De geboren Rotterdammer was na die score de weg kwijt en Orujov kon de partij snel afmaken. Het WK voor Elmont zit erop. 

Update 9.55 uur

Sanne Verhagen staat in de kwartfinale. Ze versloeg Ivelina Illiva (Bul) met een houdgreep. In de kwartfinale treft ze de Japanse Nae Udaka. 

Update 10.15 uur

Voor Verhagen resteert de herkansing. Ze was niet opgewassen tegen Udaka. Na anderhalve minuut zette de Japanse met succes een beenveeg in en Verhagen belandde vol op haar rug. Dit was goed voor een ippon.