Van Gaal: "Deze filosofie vraagt tijd"

Louis van Gaal ging dinsdag met Manchester United hard onderuit in het League Cup-toernooi. Milton Keynes Dons was met liefst 4-0 te sterk voor The Red Devils. Van Gaal gaf onder meer Wayne Rooney, Robin van Persie en Juan Mata rust, maar bracht wel spelers als Javier 'Chicharito' Hernandez, Shinji Kagawa en David de Gea binnen de lijnen.

Zij werden gedeklasseerd door de Engelse derdeklasser. Van Gaal predikt geduld na de bekeruitschakeling. "We maakten teveel fouten op de verkeerde momenten", zei de manager van United na de blamage tegen Engelse media. "Als je naar de tegendoelpunten kijkt, dan denk ik dat je geen grotere blunders kan maken. Maar ik heb mijn spelers wel hun best zien doen. Dan kan je niet meer verwachten."

"We waren ongelukkig omdat zij scoorden dankzij onze fouten", aldus Van Gaal. De Amsterdammer wacht nog op zijn eerste officiële overwinning met Manchester United. Na een uitstekende voorbereiding gingen The Mancunians in de Premier League onderuit tegen Swansea City en speelden gelijk tegen Sunderland.

Van Gaal hoopt dat men in Manchester geduld heeft. "De fans moeten hun vertrouwen blijven houden in onze filosofie. We zijn aan een team aan het bouwen. Dat is niet klaar na een maand of zelfs een jaar. Dit is natuurlijk zeer teleurstellend, maar deze filosofie vraagt tijd", besluit de voormalig bondscoach van Oranje.