Rutten: "Voel dat dit gaat lukken"

Feyenoord werkt vol vertrouwen toe naar het tweede deel van een tweeluik tegen FC Zorya Luhansk. Fred Rutten en Ruben Schaken verwachten de klus te klaren. Nadat de pogingen om de groepsfase van de Champions League te bereiken strandden tegen Besiktas, moet Feyenoord via Zorya deelname aan de Europa League veiligstellen.

Het heenduel in Oekraïne eindigde in 1-1. Rutten denkt dat zijn ploeg donderdagavond in eigen huis het verschil zal maken. "Iedereen wil graag de poulefase halen. Ik voel dat wij deze klus gaan klaren", vertelde hij tijdens de gebruikelijke persconferentiein aanloop naar de wedstrijd.

"Ik verwacht dat Zorya niet heel anders zal spelen dan in de uitwedstrijd. Ze wachten op fouten van de tegenstander", vervolgde de trainer van de Rotterdammers. "In mijn beleving zit er voldoende vertrouwen in dit team om de klus te klaren."

Rutten krijgt bijval van Schaken, die vindt dat Feyenoord het aan zijn stand verplicht is om door te bekeren. "Zorya is niet de sterkste Europese tegenstander van de afgelopen jaren. Dit is de ideale gelegenheid om de groepsfase van te halen", aldus de ervaren aanvaller.

Feyenoord moet het donderdag in De Kuip nog stellen zonder aanwinst Jens Toornstra. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder werd officieel pas maandag gepresenteerd, waardoor het te laat was om hem nog in te schrijven. Toornstra maakt aankomend weekend waarschijnlijk zijn debuut tegen FC Twente.