Suárez: "Andere clubs afgewezen"

Luis Suárez verliet Liverpool deze zomer voor Barcelona, maar had ook andere opties. Hij leverde zijn oude club liefst 81 miljoen euro op. Ook andere clubs hadden interesse, maar de Uruguayaan had daar geen oog voor. Hij wilde alleen maar naar Barcelona omdat het zijn 'droom' was om met Lionel Messi en zijn ploeggenoten in Camp Nou te spelen.

"Toen ik van de interesse van Barcelona hoorde, hoefde ik geen moment na te denken want het was altijd mijn droom om hier te spelen", zegt Suárez in gesprek met Barca Fans. "Ik heb andere opties afgewezen omdat het mijn droom was om hier te spelen."

De voormalige speler van FC Groningen en Ajax is blij met het verloop van zijn carrière. “In mijn laatste jaren hier in Europa, eerst bij Ajax en daarna bij Liverpool, is het hard gegaan. Nu heb ik de top bereikt. Ik speel bij het beste team ter wereld."

“Ik wil de prijzen winnen die ik Barcelona in de laatste jaren vanaf een afstand heb zien winnen. Ik heb altijd met veel plezier naar de spelers gekeken die nu mijn ploeggenoten zijn", aldus Suárez. Suárez moet minimaal tot eind oktober wachten voordat hij zijn officiële debuut voor Barcelona mag maken. Hij zit een schorsing van vier maanden uit nadat hij Giorgio Chiellini heeft gebeten op het WK tijdens de groepswedstrijd tussen Uruguay en Italië.