Pochettino haalt Fazio naar Tottenham

Federico Fazio verhuist van Sevilla naar Tottenham Hotspur. De Londense club betaalt zo'n tien miljoen euro voor de boomlange Argentijnse verdediger. Tottenham Hotspur heeft met Fazio (27) een opvolger binnen voor de vertrokken Michael Dawson.

De aanvoerder van vorig seizoen kwam niet langer voor in de plannen van manager Mauricio Pochettino, die deze zomer overkwam van Southampton. Dawson verliet Spurs dinsdag voor een overstap naar Hull City.

Fazio (1.95 meter) was al langere tijd in beeld bij Tottenham en Pochettino. De Argentijnse oefenmeester zag in zijn landgenoot een ideale versterking voor de verdediging. Ook Mateo Musacchio van Villarreal stond op de nominatie om naar White Hart Lane te verhuizen. Die transfer ketste uiteindelijk af.

Fazio speelde tussen 2007 en 2014 voor Sevilla. De verdediger speelde 197 officiële wedstrijden voor de Andalusiërs. Vorig seizoen won hij de Europa League met de Spaanse club. Fazio kwam deze maand nog in actie voor Sevilla tijdens de strijd om de Europese Supercup tegen Real Madrid (2-0 nederlaag).

Tottenham heeft met de Argentijn de vijfde aanwinst voor komend seizoen vastgelegd. Pochettino haalde eerder deze zomer Oranje-international Michel Vorm, Ben Davies, Eric Dier en DeAndre Yedlin naar White Hart Lane. Tottenham staat na twee wedstrijden aan kop in de Premier League en speelt zondag thuis tegen Liverpool.