[Sportblog] Neymar rapt & Belgen vergeten duur 'vrouwenhotel'

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Vergeten 'vrouwenhotel' kost Belgische voetbalbond tonnen
De KBVB, de Belgische voetbalbond, dacht het goed voor elkaar te hebben. Voor de spelersvrouwen was tijdens het WK een speciaal hotel geboekt zodat ze in de buurt van hun mannen konden verblijven in Brazilië. In aanloop naar het WK besloot bondscoach Marc Wilmots echter dat de vrouwen en vriendinnen van de spelers thuis moesten blijven zodat de Rode Duivels zich volledig op het toernooi konden focussen. De KBVB vergat alleen het reeds geboekte hotel voor de dames te annuleren. Die vergissing kost de bond uiteindelijk 300.000 euro omdat de kamers die leeg bleven nog wel betaald moesten worden.

Neymar als rapper? Doe maar niet!
Goede voetballers denken soms dat ze overal goed in zijn, zo ook Neymar. Hij denkt dat er ook een goede rapper in hem schuilt. Maar helaas. Ondanks het enthousiasme waarmee hij het brengt, blijkt de voetballer niet bepaald een getalenteerde rapper.


Neymar als rapper (Bron: YouTube)

Murray wil niet dat zijn moeder danst, maar ze doet het toch
Andy Murray hoopte dat zijn moeder Judy nee zou zeggen tegen de uitnodiging van Strictly Come Dancing (een soort Dancing with the Stars) om mee te doen. Maar helaas, ze heeft tegen zijn zin in haar ja-woord gegeven aan het BBC-programma. Aanvankelijk beloofde ze haar zoon dat ze zich niet op het dansavontuur zou storten, maar uiteindelijk kon ze de lokroep van de dansvloer niet weerstaan.

Schrale troost voor Murray is dat zijn vrienden Kim Sears wel een aanbod van het programma afsloeg. Ondanks dat de tennisser weinig moet hebben van het avontuur van zijn moeder zal hij waarschijnlijk wel naar de capriolen van zijn moeder gaan kijken. "Hij heeft echt geen zin om naar de liveshows gesleept te worden. Hij zal uiteindelijk wel naar haar gedans op tv kijken, al is het maar met zijn handen voor zijn ogen door zijn vingers heen", aldus ingewijden tegen The Sun.

Commentatoren in de vuurlinie
Cricket lijkt bij uitstek de sport waar je als commentator rustig je werk kan doen. Maar niets is minder waar, je kan zomaar ineens onder schot komen te liggen. Dat ervaarden de verslaggevers bij de wedstrijd tussen Zimbabwe en Australië. Mitchell Johnson batte de bal niet zomaar het veld uit; hij mikte de bal zelfs vol op het 'hok' waar de reporters verslag deden van de wedstrijd. Het raam moest eraan geloven en de mannen in het hokje eindigden onder het glas.


En daar ging het glas (Bron: Youtube)

Willem II telt niet mee volgens Burger King
Burger King heeft als sponsor van de Eredivisie een wel heel erg domme fout gemaakt. Een paar supporters ontdekten dat het logo van Willem II ontbrak op een dienblad-inlegvel van de hamburgerketen. Hierop waren wel de andere zeventien Eredivisie-ploegen te vinden, aldus BN DeStem. Via Twitter en e-mail vroegen de fans en Willem II om opheldering bij Burger King. Het bedrijf erkende direct de slordigheid en beloofde de fout zo snel mogelijk te herstellen.

Balotelli heeft weer problemen met hesje
De beelden waarin Mario Balotelli zijn hesje maar niet aangetrokken krijgt tijdens de warming up van de Champions League-wedstrijd van Manchester City tegen Dinamo Kiev zijn wereldberoemd. De arme Italiaan kon maar niet ontdekken hoe zo'n hesje aangetrokken moest worden. Je zou denken dat hij sindsdien genoeg tijd heeft gehad om te oefenen. Maar helaas, tijdens de training van zijn nieuwe club Liverpool ging het weer mis, zo legde een fotograaf van de Daily Mail vast. Super Mario was nog druk bezig met zijn hesje terwijl zijn teamgenoten al bezig waren met hun oefeningen. De foto's zijn te zien op de site van de Daily Mail.

En waarom zouden we ook niet weer even het legendarische filmpje van stal halen:


Het blijft ingewikkeld, zo'n hesje aantrekken (Bron: YouTube)

Ronald Koeman verkoopt landhuis met dik verlies
Het landhuis van Ronald Koeman in Bussum stond al lang te koop, maar nu is hij er dan eindelijk van verlost. Afgelopen vrijdag wisselde het huis officieel van eigenaar weet bekendeburen.nl te melden. Voor de verkoop moest de trainer van Southampton wel even door een zure appel heen bijten. In 2008 kocht hij het huis voor 1,7 miljoen euro en oorspronkelijk kwam het huis voor 1.725.000 euro op de markt. Er diende zich echter geen koper aan waardoor Koeman zich genoodzaakt zag de vraagprijs te verlagen naar 1.545.000 euro. De uiteindelijke koper wist er vervolgens nog ruim een ton af te pingelen en betaalde 1.437.500 euro voor het riante optrekje van de familie Koeman.

De ALS Ice Bucket Challenge-hype gaat verder in de sportwereld
Vorige week schreven we hier in het Sportblog al over de de ALS Ice Bucket Challenge in de sportwereld. Ook in de afgelopen week waren er weer talloze sporters aan de beurt. Zo losten PSV en Team Kuipers de uitdaging door Ajax in. In België was wielergrootheid Eddy Merckx aan de beurt.


Ook Eddy Merckx moet eraan geloven (Bron: YouTube)


Na een bewogen weekend kon Nico Rosberg wel wat verkoeling gebruiken (Bron: YouTube)


PSV pakte het groots aan (Bron: YouTube)