Siemerink: "Betere voorbereiding tennissers"

De Nederlandse tennissers moeten zich beter voorbereiden op de omstandigheden bij toernooien. Dit zei Jan Siemerink na de vroegtijdige uitschakeling van Igor Sijsling, Robin Haase en Kiki Bertens bij de US Open. De Daviscupcaptain en directeur sportief van de tennisbond doelde hiermee vooral op Sijsling die vanwege de hitte een 6-2 4-1 voorsprong uit handen gaf.

"Hij moet er achteraan hoe hij het kan voorkomen", aldus Siemerink. "Het kan niet zo zijn dat dit hem volgend jaar weer overkomt. Hij moet dit meenemen en nagaan of hij er alles aan doet om te zon uit te schakelen. Zorgen voor mineralen, goed insmeren en vooral goed drinken en met een pet op beginnen. Dat zijn zaken die je zelf in de hand hebt. Hij verliest nu van iemand van wie hij niet hoeft te verliezen, hij verliest van de zon."

Volgens Siemerink ligt de verantwoordelijkheid ook bij de coach van Sijsling. "Als je weet dat je er meer last van hebt, dan zal je er ook meer voor moeten doen. Je kunt er voor kiezen om eerder af te reizen om te wennen aan de hitte, ook in Australië. Maar ik zit niet in de voorbereiding. Ze moeten heel goed op een rijtje hebben hoe ze zich voorbereiden op een toernooi. Ze komen hier om te presteren en krijgen een dreun. Belangrijk is: wat doe ik met wat ik hier geleerd heb? Doe je er genoeg voor om dit te voorkomen. Je mag er van uitgaan dat je alles voorbereidt wat je zelf in de hand hebt."