Schippers en Hassan weer in actie op 'gouden baan' Zürich

Dafne Schippers en Sifan Hassan komen donderdagavond weer in actie op de baan waar ze hun gouden medailles wonnen tijdens het EK atletiek. De Diamond League strijkt neer in Zürich, voor de eerste van twee grote finales.

Schippers gaat de 100 meter lopen en neemt het daarin op tegen de nummers twee, vier en zes van 2014. Blessing Okagbare uit Nigeria (10,85), de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown (10,86) en Murielle Ahouré uit Ivoorkust (10,97) liepen allemaal al onder de 11 seconden. Schippers heeft het Nederlands record van 11,03 als snelste tijd staan van dit jaar.

Hassan komt in actie op de 1500 meter, waarop ze eerder deze maand in hetzelfde stadion de Europese titel won. Abeba Aregawi, de Zweedse wereldkampioene, is ook aanwezig en zal azen op revanche. Bij de vorige Diamond League-wedstrijd, een week geleden in Stockholm, viel Aregawi echter zwaar tegen met een tiende plek. Hassan werd er derde, achter Jenny Simpson - ook in Zürich aanwezig - en Genzebe Dibaba. 

De Nederlandse estafetteploeg zal de 4x100 meter lopen bij de vrouwen. Buiten Nederland lijkt vooral de 800 meter bij de mannen spectaculair te worden. Olympisch kampioen en wereldrecordhouder David Rudisha neemt het op tegen wereldkampioen Mohammed Aman, Nijel Amos - dit seizoen de beste op de 800 meter -, Ayanleh Souleiman en 1500 metertopper Asbel Kiprop.

Schippers pakt de Europese titel op de 100 meter in het Letzigrundstadion waar donderdag gelopen wordt (Foto: Getty)