Hosszu breekt weer wereldrecord en komt dicht bij tweede

Zwemster Katinka Hosszu heeft tijdens de World Cup in Doha alweer haar tweede wereldrecord kortebaan in twee dagen verbroken. Nadat ze het een dag eerder op de 200 meter wisselslag deed, liet ze nu de beste tijd ooit noteren op de 100 meter wisselslag.

Tijdens de series kwam de Hongaarse tot 57,25 seconden, waarmee ze precies twee tienden sneller was dan het oude record. Dat zwom Hosszu zelf in augustus vorig jaar tijdens de World Cup in Berlijn. 

Het record van Hosszu kwam krap een kwartier nadat ze op de 100 meter rugslag al zeer dicht in de buurt van de mondiale toptijd kwam. Ze liet daar 55,38 seconden noteren, waar het wereldrecord al vijf jaar lang op 55,23 staat. 

Later op donderdag zijn de finales, waarin Hosszu opnieuw op recordjacht gaat. Ze komt in zeer korte tijd in actie op maar liefst zes afstanden: De 400 en 100 meter wisselslag, 50 en 200 meter vlinderslag, 400 meter vrije slag en 100 meter rugslag. Ze had zich - voor Inge Dekker - ook als snelste geplaatst op de 100 meter vrije slag, maar die laat de Hongaarse wijselijk schieten.