Muda's pakken enige finaleplaats roeiers

De Nederlandse roeiploeg heeft donderdag slechts een finaleplaats weten te bereiken. Vincent en Tycho Muda deden dat in de lichte mannendubbeltwee bij het WK op de Bosbaan in Amsterdam. De mannentwee, de lichte vrouwenskiff en de lichte mannentwee moesten genoegen nemen met de B-finale. De mannendubbelvier bereikte de C-finale.

De Muda's hadden een trage start van hun halve finale. Vanaf de zesde plaats na 500 meter stoomden ze op naar de vierde positie. In de laatste 500 meter passeerden ze Denemarken net. Het verschil was op de streep 0,37 seconden in het voordeel van de Nederlanders.

Bij de lichte vrouwenskiff was Nederland verder het dichtst bij een finaleplaats. Marie-Anne Frenken werd in haar halve finale vierde op anderhalve seconde van nummer drie Duitsland, dat wel naar de finale ging.

Ook de mannentwee werd vierde in de halve finale. Rogier Blink en Mitchel Steenman gaven echter meer dan drie seconden toe op de derde plaats. De lichte mannentwee, bestaande uit Tim Weerkamp en Ivo de Graaf werden pas vijfde in hun halve finale, terwijl zij ook bij de beste drie moesten eindigen.

De mannendubbelvier werd in de plaatsingswedstrijd voor de C- en D-finale derde van vier landen. Dat maakte niet uit, want de beste drie landen bereikten de C-finale.