Russische voetbalbond op gesprek bij UEFA en FIFA

De Russische voetbalbond gaat volgende maand in gesprek met de UEFA, de FIFA en de Oekraïense voetbalbond over de regio de Krim. Dat heeft voorzitter Nikolaj Tolstych van de Russische voetbalbond althans tegen Russische media gezegd. Volgens hem worden de gesprekken op 18 september op het UEFA-hoofdkantoor in Nyon gehouden.

Een woordvoerder van de Oekraïense voetbalbond bestrijdt het verhaal echter. Volgens hem is de Oekraïense bond 'niet geïnteresseerd' in gesprekken met Rusland zolang dat land het zeggenschap over de clubs van de Krim blijft claimen. Gesprekken met de UEFA en FIFA over mogelijke sancties tegen Rusland blijven voor de Oekraïners de prioriteit.

Rusland annexeerde in maart het Oekraïense schiereiland de Krim. Vijf clubs uit dat gebied meldden zich bij de Russische voetbalbond waarvan er drie werden toegelaten tot het derde Russische niveau. De UEFA besloot uitslagen van die drie clubs niet te erkennen, maar bestrafte Rusland niet. De beslissing heeft vooralsnog alleen mogelijke gevolgen voor het Russische bekertoernooi.