[EL] Uitslag Feyenoord - Zorya Luhansk

Feyenoord is er in geslaagd de groepsfase van de Europa League te bereiken. tegen Zorya Luhanks was daar wel een klein mirakel voor nodig nadat er een 3-0 voorsprong werd weggeven, maar dankzij een doelpunt van Elvis Manu in de blessuretijd pakten de Rotterdammers toch nog de zege.

Feyenoord begon de wedstrijd in de wetenschap dat het met 1-1 van vorige week een gunstige uitgangspositie had. 0-0 zou al voldoende zijn maar het werd al snel duidelijk dat de thuisclub daar niet op wilde gokken. Al in de eerste vijf minuten kreeg het twee goede kansen, maar deze werden niet benut.

Het kwam echter ook goed weg toen scheidsrechter Hansen een penalty aan de Oekrainers leek te geven, maar na overleg met zijn assistent herriep hij deze beslissing. Vervolgens was het toch te Vrede die zijn derde kans wel raak schot. Na een klein half uur zat Feyenoord helemaal op rozen toen Ruben Schaken de voorsprong verdubbelde.

Vlak na rust leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen Bilye de bal na een voorzet van Schaken in zijn eigen doel kopte. Na bijna een uur spelen bracht Malinovskij de bezoekers terug in de wedstrijd door te scoren uit een indraaiende vrije trap. Vervolgens sloeg de angst bij Feyenoord toe, het slaagde er nauwelijks meer in de bal in de ploeg te houden. Bilyj kon daarna vrij de 3-2 inkoppen.

Daarna gebeurde hetgeen wat een half uur eerder niemand nog voor mogelijk had gehouden, Malinovski scoorde de 3-3 na een schot van afstand. Met de moed der wanhoop ging Feyenoord daarna op zoek naar een doelpunt, maar Zorya Luhansk kwam niet in de problemen. Althans, tot de 92e minuut. Invaller Elvis Manu slalomde door de verdediging en schoot Feyenoord naar de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord-speler Bilal Basacikoglu in duel met Zorya Luhansk-speler Oleksandr Karavaev (Foto: Pro Shots)