[EL] Uitslag Sparta Praag - PEC Zwolle

Voor PEC Zwolle zit het Europese avontuur na twee wedstrijden erop. De Zwollenaren verloren met 3-1 in Praag van Sparta, nadat ze slechts 1-1 gelijk speelden in het IJsseldeltastadion.

In het begin leek er nog niets aan de hand. PEC kon twee keer scoren, maar de doelman redde twee keer knap. Na 10 minuten maakte Maikel van der Werff een fout waardoor het 1-0 werd. PEC kreeg voor rust nog een grote mogelijkheid maar scoorde niet. Vlak voor rust trof de thuisploeg wel doel met een van richting veranderd schot.

In de tweede helft leek PEC niet meer in een goede afloop te geloven. Na een uur werd het 3-0 door een afstandsschot. Tien minuten voor tijd werd Mustafa Saymak neergehaald in het strafschopgebied. De penalty werd benut, maar de thuisploeg kwam niet meer in grote problemen. Het werd nog bijna 4-1, maar de paal stond in de weg.