Ajax verlengt contract Sigthórsson

Ajax heeft aanvaller Kolbeinn Sigthórsson voor een extra jaar vastgelegd. De spits uit IJsland staat nu tot medio 2016 onder contract bij de regerend landskampioen. Sigthórsson (24) leek deze zomer te gaan vertrekken bij Ajax.

De 23-voudig international van IJsland stond onder meer in de belangstelling van QPR. Tot een overgang kwam het niet. Trainer Frank de Boer liet weten niet onwelwillend te staan tegenover een vertrek van de spits, maar voorlopig blijft Sigthórsson bij Ajax.

"Het contract van Sigthórsson tot de zomer van 2015 is met één jaar verlengd", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, tegen over De Telegraaf. "Kolbeinn heeft een heel goed signaal afgegeven door te willen bijtekenen. Hij is nu superfit en brandt van ambitie om zijn ware gezicht te laten zien."

"Hoewel hij vooral afgelopen seizoen veel belangrijke doelpunten heeft gemaakt, heeft hij door alle blessures nooit zijn echte kwaliteiten kunnen tonen. Ik heb er een heel goed gevoel over dat dit zijn jaar gaat worden", aldus Overmars. Sigthórsson staat sinds juli 2011 onder contract bij de Amsterdamse club.

De IJslander kende mede door blessures een moeilijke periode bij Ajax. In 81 officiële wedstrijden wist Sigthórsson 28 keer te scoren voor de regerend landskampioen. De aanvaller won drie landstitels op rij met Ajax. Vorig seizoen vond Sigthórsson tien keer het net in dertig competitiewedstrijden.