Ongelukkig einde aan historisch WK badmintonner Pang

Eric Pang is er net niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van het WK badminton in Kopenhagen. De Nederlander werd eerder al de eerste Nederlandse man ooit die de kwartfinale haalde op een WK. Daarin moest hij ondanks veel kansen echter het hoofd buigen voor de Indonesiër Tommy Sugiarto, de nummer vijf van de wereld.

Pang begon niet heel goed aan de wedstrijd en kwam al snel op 1-4 achter. Daarna ging het echter een stuk beter en korte tijd later stond hij met 7-6 zelfs voor. Sugiarto liet zijn klasse zien en bouwde weer een flinke voorsprong op, maar via een aantal mooie punten kwam Pang toch weer terug en pakte hij zelfs een 19-18 voorsprong.

Op dat moment sloeg de Nederlander de shuttle op de lijn, maar hij werd onterecht uit gegeven en Pang besloot geen challenge aan te vragen. Toch kwam hij met 20-19 op gamepoint, maar de nummer 37 van de wereld gaf het uit handen en verloor de eerste game met 20-22.

De tweede game ging veel beter dan de eerste. Ondanks een wat matig begin kwam Pang via 7-4 op een 11-8 voorsprong. Dat kon hij zelfs gestaat uitbreiden tot hij op 17-11 stond. Vanaf dat moment ging het echter helemaal fout. De Nederlander besloot na een onterechte call weer geen challenge aan te vragen en dat leek hem de wedstrijd te kosten. Sugiarto kwam in razend tempo terug tot 18-18 en kreeg al snel twee matchpoints. Het tweede was raak: 19-21.


Pang eerder in het toernooi, waar hij voor een sensatie zorgde door als eerste Nederlandse man ooit de kwartfinale van een WK te bereiken (Foto: Getty)