[WK Judo] Polling verliest strijd om het brons, G. Elmont zevende

Kim Polling (-70 kg) heeft niet te finale weten te bereiken op het wereldkampioenschap judo in Chelyabinsk. In de halve finale verloor ze van de Colombiaanse Yuri Alvaer op ippon. 

Polling probeerde de titelverdedigster Alvaer steeds op te tillen en te werpen. Alvaer bood daar tegenstand tegen en nam de tilpoging steeds over. Bij de derde poging ging het helemaal mis en was het ippon voor de Colombiaanse. Voor Polling resteert straks het duel om brons. 

Update 13.25 uur

Guillaume Elmont (-81 kg) zal niet gaan strijden om brons. In de herkansing verloor hij van de Rus Kirill Denisov. Elmont scoorde zelf eerst een waza-ari, maar nog geen twintig tellen later deed Denisov hetzelfde. De Rus nam vervolgens Elmont in de houdgreep, wat hem zijn tweede waza-ari en dus ippon opleverde. Elmont moet genoegen nemen met een zevende plaats. 

Update 14.15 uur

Kim Polling is teleurstellend vijfde geworden. In de strijd om het brons verloor ze van Katarzyna Klys uit Polen. De geboren Groningse was de hele dag al niet in vorm en dat leek in de wedstrijd na de verloren halve finale helemaal tot uiting te komen. 

De nummer één van de wereldranglijst nam geen initiatief en al haar pogingen voor een aanval bleven nauwelijks succesvol. Toch kwam ze een yuko voor. Dit bleek uiteindelijk niet genoeg want Klys kon Polling op haar wel werpen, wat een waza-ari opleverde. Dit bleek genoeg voor de winst.