Wereldtitels en medailles voor para-dressuurploeg

De Nederlandse ploeg heeft op de Wereldruiterspelen - het WK in de paardensport - uitgehaald op de slotdag van de para-dressuurcompetities. Nadat eerder al één keer goud, twee keer zilver en twee keer brons werd gewonnen kwamen daar vrijdag - de dag van de kür - nog meer medailles bij.

De eerste medaille van de dag kwam op naam van Nicole den Dulk in de klasse Ib. Zij pakte met haar paard Wallace het brons achter de Brit Lee Pearson en de Oostenrijkse paralympisch kampioen Pepo Puch. Den Dulk pakte eerder tijdens het toernooi ook al brons.

Het grootste succes kwam in de klasse II. Met 76,350% bleef Rixt van der Horst met Uniek de Canadese Lauren Barwick met een bijzonder kleine marge voor: 0,1%, goed voor de wereldtitel voor Van der Horst. Demi Vermeulen liet met Vaness 71,900% noteren, goed voor het brons.

Twee jaar geleden moest Sanne Voets op de Paralympische Spelen nog genoegen nemen met de vierde plek in de klasse III, maar in Normandië nam ze wraak. Met 77,450% bleef ze de concurrentie stuk voor stuk voor en pakte ze met haar paard Vedet PM de wereldtitel. Eerder in het toernooi pakte ze al zilver achter de Duitse paralympisch kampioene Hannelore Brenner, die nu op haar beurt het zilver kreeg omgehangen.