Ferrari wil Haas als satellietteam

Het Formule 1-team Ferrari wil van het nieuwe Formule 1-team van Gene Haas een satellietteam maken. De nieuwe renstal debuteert in 2016 op de grid en moet volgens La Gazetta dello Sport wel een zelfstandig team vormen, maar qua vorm wel lijken op Red Bulls B-team Toro Rosso.

De nieuwe teambaas van Ferrari Marco Mattiacci haalt flink de bezem door de renstal. Verschillende belangrijke personen hebben het veld al moeten ruimen of zijn de duimschroeven aangedraaid. De Italiaan wil van het merk uit Maranello een kleinere maar meer slagvaardige organisatie maken.

Verder heeft Ferrari vanuit het verleden al nauwe banden met Sauber en Marrusia die de Italiaanse motoren gebruiken. Bij laatstgenoemde team staat ook opleidingscoureur Jules Bianchi onder contract. Volgens La Gazetta dello Sport wil Ferrari met Haas een stap verder gaan. Haas Automation is al sponsor bij de Italianen en in de toekomst zouden de beide renstallen flink samen moeten gaan werken. Mogelijk is er dan plaats voor Ferrari's opleidingscoureurs Raffaele Marciello en Antonio Fuoco.

De regels verbieden nu nog het uitwisselen van technologieën, maar Mattiacci pleit ervoor om dit mogelijk te maken. Haas zou onderdelen uit moeten gaan testen voor de hoofdmacht uit Maranello. Ook wil de Italiaan dat per coureur per seizoen meer motoren, meer motorcomponenten toegestaan worden dan de huidige vijf van ieder en dat de motoren verder ontwikkeld mogen worden. De krachtbron is momenteel een zwak punt van Ferrari.