Mercedes legt Rosberg straf op

Het Formule 1-team Mercedes heeft disciplinaire maatregelen getroffen tegen coureur Nico Rosberg. De Duitser veroorzaakte vorige week in België een aanrijding met teamgenoot Lewis Hamilton. Wat de maatregelen inhouden is niet bekendgemaakt.

Rosberg tikte in de tweede ronde op Spa-Francorchamps Hamilton aan die hierbij een lekke band opliep en uiteindelijk zelfs uit zou vallen. Rosberg beschadigde zijn voorvleugel en reed na een lange inhaalrace naar plaats twee, achter racewinnaar Daniel Ricciardo. In de titelstrijd staat Rosberg nu eerste met 220 punten, voor Hamilton die op 191 staat.

Bij Hamilton kwam na afloop van de wedstrijd het stoom uit de oren en hij repte van een opzettelijke aanrijding door Rosberg. Ook kopstukken bij Mercedes waren kwaad, waardoor in België nog een hartig woordje gewisseld is. Vandaag is op het hoofdkwartier van het team uit Brackley de zaak uitgesproken, waarbij Rosberg zijn excuses aangeboden heeft. Ook is de Duitser gestraft.

Mercedes gaf een verklaring uit: "Mercedes blijft voorstander van een harde, maar faire strijd. Lewis en Nico aanvaarden ook de basisregel van ons team: tijdens de race mag er geen contact zijn tussen de twee Mercedes-wagens. Zo'n incident zal niet meer getolereerd worden. Maar Lewis en Nico blijven onze rijders en we geloven in hen."