Janmaat: "Blij dat ik de stap gemaakt heb"

Daryl Janmaat wacht met zijn nieuwe club Newcastle United nog altijd op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. The Magpies begonnen het seizoen met een 2-0 nederlaag tegen Manchester City en speelden doelpuntloos gelijk tegen Aston Villa .

"We speelden die eerste twee wedstrijden ook best behoorlijk voetbal. Het is alleen jammer dat we nog niet hebben weten te winnen", zegt de rechtsback op de website van Sport Promotion. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace op het programma.

"Het zou mooi zijn om dan de drie punten te pakken. Afgelopen dinsdag wonnen we wel, met 0-1 van Gillingham in een wedstrijd om de League Cup", aldus Janmaat. "En hoewel het maar een kleine zege was, waren we niet ontevreden. Er zijn tenslotte genoeg Premier Leagueclubs die al in een vroeg stadium van dit toernooi onderuitgaan."

Janmaat heeft voorlopig nog geen spijt van zijn overstap naar Newcastle. Hij heeft de harten van de fans inmiddels veroverd. "Bij Feyenoord waren de supporters geweldig, maar hier in Newcastle zijn ze ook top. Ik ben dan ook blij dat ik de stap gemaakt heb. Ik had het gevoel ook wel toe te zijn aan een volgende fase in mijn carrière. De Premier League is een geweldige, en enorm sterke, competitie."

De 25-jarige international wil in Engeland een betere voetballer worden. "Het tempo ligt hier wat hoger dan in de Eredivisie en het is fysiek wel wat zwaarder, maar toch denk ik dat ik er goed aan gedaan heb om naar Engeland te verhuizen. Ik was toe aan iets nieuws."

Volgende week keert Janmaat weer terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de interlands met het Nederlands elftal tegen Italië en Tsjechië. "Ik kijk ernaar uit om me weer bij het Nederlands elftal te melden. Want geselecteerd worden voor Oranje, blijft toch elke keer weer een aparte ervaring."