Lips en Blom in middenmoot na dressuur

Eventingruiters Tim Lips en Merel Blom zijn vrijdag in de middenmoot geëindigd bij de dressuur. Lips scoorde in het Franse Caen bij de Wereldruiterspelen 67 procent en dat betekende op de eventing een score van 49,5 punten en een gedeelde dertigste plaats. Blom deed het met 66 procent maar net minder. Het leverde haar 51 punten op en een gedeelde veertigste plaats.

Elaine Pen blijft de beste Nederlandse. Na een volledig afgewerkte dressuur staat zij zevende. Andrew Heffernan zakte naar de gedeelde 54e plaats. De Duitse Sandra Auffarth nam de leiding over van William Fox-Pitt uit Groot-Brittannië. Jonathan Paget uit Nieuw-Zeeland bezet de derde plaats.

Zaterdag wordt het tweede onderdeel van de eventing, de cross-country, verreden. Heffernan gaat dan om 10.20 uur als eerste Nederlander van start, Lips sluit ruim vijf uur later het bal voor Nederland. De Oranje-equipe staat na de dressuur zesde. Duitsland leidt het ploegenklassement voor Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Zondag volgt ook het jachtspringen nog. Als dat afgelopen is zijn de medailles individueel en in het ploegenklassement verdeeld.