[US Open] Lucic-Baroni verrast Halep

De Kroatische tennisster Mirjana Lucic-Baroni heeft vrijdag voor een stunt gezorgd op de US Open. De 32-jarige qualifier sloeg Simona Halep, de nummer twee van de plaatsingslijst, in de derde ronde uit het toernooi: 7-6 (6) en 6-2. De Roemeense had dit seizoen bij alle grandslamtoernooien tenminste de kwartfinale gehaald.

Sara Errani (13) versloeg de Amerikaanse Venus Williams (19) in een thriller: 6-0, 0-6 en 7-6 (5). De Italiaanse walste in de eerste set over Williams heen, maar had geen antwoord in de tweede set. De oudste van de Williams-zussen kwam daarna in de derde set op 5-3 voor, maar kon de wedstrijd niet uitserveren. In de spannende tiebreak lukte dat Errani wel.

Jelena Jankovic kende eerder in haar derderondepartij geen enkel probleem met Johanna Larsson uit Zweden. De als negende geplaatste Servische gunde haar opponente maar een game: 6-1 en 6-0.

Shuai Peng zette opnieuw een geplaatste tegenstandster opzij. De Chinese, in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Agnieszka Radwanska, won vrijdag met 6-4 en 6-3 van Roberta Vinci (28) uit Italië.