[JL] Volendam kan het ook zonder Mühren

FC Volendam heeft vrijdag laten zien ook zonder Robert Mühren levensgevaarlijk te zijn. De topscorer van de Eerste Divisie vertrok deze week naar AZ maar Volendam won desondanks de topwedstrijd bij Sparta Rotterdam met 5-0. Ludcinio Marengo, Kevin van Kippersluis en Bradley Kuwas scoorden voor rust. Van Kippersluis was in de tweede helft opnieuw trefzeker en Henk veerman verzorgde het slotakkoord.

Met twaalf punten uit vijf duels staat Volendam nu bovenaan. Ook N.E.C. heeft dat puntenaantal. De Nijmegenaren herstelden zich uit bij Helmond Sport van de nederlaag dinsdag bij Jong PSV: 4-1. Stanley Elbers schoot Helmond vanaf de strafschopstip nog wel op voorsprong, maar daarna ging het mis. Alireza Jahanbakhsh scoorde voor rust al twee keer. Sjoerd Ars deed dat de Iraniër in het tweede deel van de wedstrijd na.

Jong PSV verloor de stadsderby tegen FC Eindhoven ondanks een numeriek overwicht met 3-1. Ook Jong Ajax kende geen succes. Op bezoek bij FC Den Bosch werd een 2-0 nederlaag geïncasseerd. Jong FC Twente won wel. Op bezoek bij het armlastige RKC Waalwijk, dat deze week bovendien aanvoerder Sander Duits naar Go Ahead Eagles zag vertrekken, wonnen de Tukkers met 2-1.

Achilles '29 verloor thuis met 3-0 van Fortuna Sittard en VVV-Venlo ging thuis met 4-1 onderuit tegen FC Emmen. De Venlonaren eindigden de wedstrijd bovendien met negen man. Telstar was met 3-1 Almere City FC de baas.