Labyad: "Hoop dat PSV-fans me zondag uitfluiten"

Vitesse-speler Zakaria Labyad treft zondag zijn oude werkgever PSV. De middenvelder zal ongetwijfeld worden uitgefloten door de Eindhovense aanhang, die hem als 'verrader' zien.

"Gek om te zeggen, maar als ik word uitgefloten dan gaat mijn motivatie zó omhoog dat ik mijn beste wedstrijden speel. Ik hoop dat ze me zondag uitfluiten", liet Labyad weten aan het Eindhovens Dagblad. "Nee, het raakt me niet als ze me uitjou­wen. Ik heb al eens eerder gezegd dat slechte spelers niet worden uitgefloten."

Labyad wordt in Eindhoven gezien als een 'verrader' omdat hij medio 2012 op een vervelende manier vertrok naar Sporting Lissabon. Zijn verblijf in Portugal werd echter geen succes en begin 2014 keerde Labyad terug naar de Eredivisie om bij Vitesse te gaan voetballen. "Ik zat daar helemaal alleen, had heimwee", beschreef Labyad zijn tijd in Portugal.

"Als voetballer word je sterker door tegenslagen. Ik denk dat elke voetballer in de top met tegenslagen te maken heeft gehad." De 21-jarige Vitessenaar legt de schuld over de breuk met PSV bij zichzelf neer: "Ik weet wat er pre­cies speelde, dat is helaas nooit echt in de pers gekomen. Dat heb ik altijd zo gelaten, maar ik neem wel de schuld op me."

"PSV heeft met geholpen"
Ondanks alles kijkt Labyad nog steeds dankbaar terug naar zijn tijd in Eindhoven. "Door PSV ben ik de voetballer geworden die ik nu ben. Ze hebben een fantas­tische jeugdopleiding, hebben me de kans gegeven om te ontwikke­len en hebben me snel door laten stromen naar het eerste elftal. Ik was zestien, PSV heeft me zeker goed geholpen."

Labyad is persoonlijk goed begonnen aan het huidige seizoen. De middenvelder scoorde tweemaal tegen SC Cambuur (2-2) en gaf de assist op het enige doelpunt tegen PEC (2-1 verlies). Met de club Vitesse gaat het minder. Tegen Cambuur werd vooralsnog het enige punt pakt. De opening van het seizoen werd verloren van Ajax (4-1).