[WK Judo] Brons hoogst haalbare voor Grol en Meyer

Henk Grol en Roy Meyer kunnen maximaal nog een bronzen medaille verdienen op het wereldkampioenschap judo in Chelyabinsk. Grol (-100 kg) verloor in de kwartfinale van Tagir Khaibulaev uit Rusland. Meyer (+100 kg) moest het in de kwartfinale afleggen tegen David Moura uit Brazilië. Voor beide heren wacht de herkansing. 

Olympisch kampioen Khaibulaev won op ippon van Grol. Bovendien blesseerde de Nederlander zich aan zijn knie. De judoka van Kenamju was het WK nog goed begonnen met overtuigende zeges tegen Bolot Toktogonov uit Kirgizië en Adilkhan Kozybayev uit Kazachstan. Grol heeft al drie zilveren WK-medailles in de kast hangen, maar nam in op dit WK alleen genoegen met goud.

De 23-jarige Meyer verloor op een strafje van Moura. Via de herkansingen kan de zwaargewicht proberen nog een bronzen medaille te pakken in de klasse boven 100 kilogram. Meyer won eerst van Juhan Mettis uit Estland en stuntte daarna door de als derde geplaatste Georgiër Adam Okruashvili te verslaan. 

De judoka uit Breda begint in de herkansingen tegen Iurii Krakovetskii uit Kirgizië. Grol moet het nu opnemen tegen Martin Pacek uit Finland. Het middagprogramma begint om 13.00 uur Nederlandse tijd.