[BL] Afgang HSV tegen Paderborn

Hamburger SV heeft zich in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Bundesliga lelijk te kijk gezet. Promovendus Paderborn was in de Imtech Arena met maar liefst 3-0 te sterk. Bovendien raakte HSV Rafael van der Vaart kwijt. De Nederlander viel kort voor rust uit met een blessure.

Paderborn stond door een goal van Elias Kachunga bij rust met 1-0 voor, in de tweede helft gaven Mario Vrancic en Moritz Stoppelkamp de overwinning nog wat extra glans. HSV, dat vorig jaar op het nippertje ontsnapte aan degradatie, was een week geleden met een 0-0 gelijkspel tegen een andere promovendus, FC Köln, aan het seizoen begonnen.

Eljero Elia speelde met Werder Bremen met 1-1 gelijk tegen Hoffenheim. De Nederlander gaf de assist bij de gelijkmaker van Alejandro Galvez, Roberto Firmino had Hoffenheim op voorsprong gezet.

Hertha BSC, de ploeg van trainer Jos Luhukay, verloor met 4-2 bij Bayer Leverkusen. John Heitinga en Roy Beerens speelden bij Hertha de hele wedstrijd mee. Tin Jedvaj van Leverkusen was de opvallendste man door zowel in zijn eigen doel als in het goede doel te scoren.

VfL Wolsburg kwam thuis tegen Eintracht Frankfurt niet verder dan 2-2. Bij de thuisploeg zat er voor Bas Dost niet meer in dan een plaats op de tribune. VfB Stuttgart leed een pijnlijke 2-0 thuisnederlaag tegen FC Köln.