[Vuelta] Bouhanni wint waaieretappe

Nacer Bouhanni heeft de achtste etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. Het was voor de Franse sprinter van FDJ zijn tweede etappezege in deze Vuelta. Bouhanni bleef in de sprint Michael Mattews (Orica-Greenedge) en Peter Sagan (Cannondale) voor. Alejandro Valverde bleef in het bezit van de rode leiderstrui.

De achtste etappe tussen Baeza en Albacete was met 207 kilometer de langste van deze Vuelta. Twee renners roken hun kans in de vlakke etappe. Elia Favilli en Francisco Javier Aramendia gingen op avontuur. De twee kregen bijna zeven minuten voorsprong, maar werden bij het begin van de finale al ingerekend.

De klassementsploegen hadden namelijk plannen om het peloton in waaiers uiteen te trekken. De ploegen van Belkin, Team Sky, BMC en Tinkoff-Saxo slaagden in hun opzet. Nairo Quintana en Fabio Aru leken op achterstand gezet te worden, maar de tweede groep kon met vijf kilometer te gaan weer aansluiting vinden bij de eerste groep.

Wilco Kelderman en Robert Gesink reden attent mee voorin en eindigden in de voorste groep. Zij handhaafden zich in de top tien van het klassement. Spanjaarden Daniel Navarro en Daniel Moreno misten de slag en gaven 53 seconden toe op de concurrentie.