[PL] Manchester City thuis onderuit

Manchester City is zaterdag tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. In eigen huis ging de regerend landskampioen met 1-0 onderuit tegen Stoke City, waar Erik Pieters in de basis stond. De enige goal kwam op naam van Mame Diouf die na een lange rush keeper Joe Hart door de benen passeerde.

Swansea is nu de trotse koploper in Engeland na drie zeges op rij. West Bromwich Albion werd met 3-0 aan de kant gezet door doelpunten van Nathan Dyer (2) en Wayne Routledge. Dwight Tiendalli bleef op de bank bij Swansea. Tottenham Hotspur en Chelsea kunnen dit weekend nog op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Wales.

Newcastle United speelde met Tim Krul, Daryl Janmaat en Siem de Jong in de basis met 3-3 gelijk tegen Crystal Palace. De van Feyenoord overgekomen Janmaat maakte zijn eerste doelpunt in de Premier League. Hij tekende in de eerste helft van dichtbij voor de 1-1.

Newcastle leek de winst binnen te hebben na de 3-2 van Mike Williamson in de 89e minuut, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd nam Wilfried Zaha de gelijkmaker voor zijn rekening.

Ronald Koeman boekte zijn eerste zege als trainer van Southampton. Op bezoek bij West Ham United won zijn ploeg met 3-1. Southampton kwam achter door een goal van Mark Noble, maar twee treffers van Morgan Schneiderlin en een van Graziano Pellè zorgden voor de eerste driepunter voor Koeman.

Leroy Fer en Patrick van Aanholt namen het tegen elkaar op bij Queens Park Rangers - Sunderland. Door een treffer van Charlie Austin won de thuisploeg met Fer in de basis met 1-0.