[PL] Chelsea wint doelpuntenfestijn bij Everton

Chelsea heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Everton gewonnen in de Premier League. De Londenaren trokken in een waar doelpuntenfestijn aan het langste eind: 6-3.

Chelsea nam in Liverpool al na 33 seconden het voortouw. Toen opende Diego Costa de score. Twee minuten later lag de bal opnieuw in het net. Nu was het Branislav Ivanovic die de 2-0 maakte. Romelu Lukaku kopte na een kwartier tegen de lat, maar zag Everton vlak voor rust toch de achterstand tegen zijn oude ploeg verkleinen. Kevin Mirallas tekende voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft duurde het even voor er weer gescoord werd. In de 67e minuut bracht Chelsea de marge weer op twee goals, al was daar wel een eigen doelpunt van Seamus Coleman voor nodig. Ruim een minuut later had Steven Naismith de 3-2 in het netje liggen en in de 74e minuut verzorgde Nemanja Matic de 4-2. Invaller Samuel Eto'o kopte de 4-3 binnen en tien minuten na de 3-1 tekende Ramires voor de 5-3. Het murw geslagen Everton incasseerde in de slotminuut nog een zesde treffer, de tweede van Diego Costa.