Heracles buigt zich zondag over positie De Jonge

De dagen van Jan de Jonge als trainer van Heracles Almelo lijken geteld. De clubleiding houdt zondag crisisberaad nadat zaterdag tegen Excelsior ook de vierde wedstrijd van het seizoen werd verloren. "Dit doet heel veel pijn", zei voorzitter Jan Smit bij Fox Sports. "Het bestuur gaat zich morgen beraden."

Smit voerde voor de wedstrijd de druk al op door te zeggen dat hij veranderingen in de technische staf niet uit kon sluiten. "Dat helpt natuurlijk niet", zei De Jonge na de 3-1 nederlaag bij de NOS over het gebrek aan vertrouwen. "Maar ik kan een heel verhaal ophangen. We waren van plan deze wedstrijd te winnen en dat gebeurt niet. We staan na vier wedstrijden op nul punten, dat is de realiteit."

De Jonge durft niet te zeggen of hij bij de volgende wedstrijd nog op de bank zit. "Dat is niet aan mij. Ik ben nu aangeslagen door het resultaat. Dit is niet gemakkelijk."

De Jonge nam in juni vorig jaar het roer over van de naar Vitesse vertrokken Peter Bosz. Vorig seizoen eindigde Heracles op de veertiende plaats in de Eredivisie.