Vier WK-medailles voor para-wielrenners, goud Zanardi

De Nederlandse ploeg heeft op de eerste twee dagen van het WK aangepast wielrennen vier medailles gewonnen. Tijdens de tijdritten wisten de Nederlandse sporters twee zilveren en twee bronzen medailles in de wacht te slepen.

Vrijdag was er zilver voor tandemrijder Vincent ter Schure en zijn piloot Timo Fransen. Op het bijna 25 kilometer lange parcours kwamen ze ruim dertien seconden tekort om de gebroeders Ivano en Lucca Pizzi uit Italië te verslaan. In de klasse C5 pakte Daniel Abraham Gebru het brons voor Nederland. Hij gaf 49 seconden toe op paralympisch kampioen Yehor Dementyev uit Oekraïne en 43 seconden op de Oostenrijker Wolfgang Eibeck.

Zaterdag kwamen er twee medailles bij voor Nederland. In de klasse H5, waar met handbikes wordt gereden, pakte Tim de Vries het brons. Goud was er voor de Italiaanse paralympisch kampioen en oud-coureur Alessandro Zanardi. Ernst van Dyk, met tien zeges in de Boston Marathon een ware marathonlegende, pakte vijf seconden voor De Vries het zilver.

Laura de Vaan pakte, eveneens bij de handbikes H5, het zilver op het 16,6 kilometer lange traject. Ze moest 14 seconden toegeven op de Duitse paralympisch kampioene Andrea Eskau, die eerder dit jaar in Sochi paralympisch biatlongoud won.