Nederlander Boldewijn niet in NFL

De Nederlander Geraldo Boldewijn heeft de laatste schifting van NFL-team Atlanta Falcons niet overleefd. De 23-jarige wide receiver zit niet bij de door de Falcons bekendgemaakte definitieve selectie van 53 spelers. 

Boldewijn raakte eerder in de week geblesseerd en moest onder meer de laatste preseason game tegen de Jacksonville Jaguars aan zich voorbij laten gaan. De Nederlander maakte in het voorseizoen indruk, zo liet de coach van de wide receivers onlangs nog optekenen: "Als er een speler indrukwekkend is geweest is Geraldo dat wel", aldus Terry Robiskie.

De speler werd dit jaar bekend bij de fans vanwege zijn rol in de HBO-serie Hard Knocks. Daarin werd de voorbereiding van de Falcons op het nieuwe seizoen gevolgd, met veel beelden van Boldewijn. Hij overleefde eerder wel de schifting van de laatste 63 spelers. Er is nog een kleine kans dat hij in de toekomst voor de Falcons in actie komt, als men besluit om hem in de zogenaamde practice squad op te nemen. Hij mag dan meetrainen, maar niet in wedstrijden spelen.

Boldewijn vangt de bal voor een touchdown namens zijn college-team, de Boise State Broncos (Foto: Getty)