[PD] Sevilla wint bij Espanyol, Atlético klopt Eibar

Sevilla heeft zaterdag in de Primera División een uitzege geboekt bij Espanyol. In Barcelona waren de Andalusiërs met 2-1 de sterkste ploeg. Carlos Bacca en Vicente Iborra scoorden aan weerszijden van de rust voor Sevilla, Christian Stuani maakte de 2-1 voor Espanyol.

Titelverdediger Atlético Madrid liet het tegen Eibar ook spannender worden dan strikt noodzakelijk. Verdediger Miranda kopte na twaalf minuten de 1-0 binnen en Mario Mand¸ukić zorgde voor de 2-0. Nog voor rust tekende Abraham Minero echter voor de 2-1 waardoor de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef.

Athletic Bilbao had eerder Levante overtuigend met 3-0 opzij gezet. Aritz Aduriz, Ander Iturraspe en Iker Muniain scoorden voor de Basken. Córdoba en Celta de Vigo speelden met 1-1 gelijk. Fabián Orellana zette Celta op voorsprong, maar Córdoba, de ploeg van de Nederlandse Japanner Mike Havenaar, kwam via Fede terug.