Geen succes Nederlandse taekwondoka's

De Nederlandse taekwondoka's hebben tijdens de Grand Prix in Astana niet kunnen imponeren. Zowel Reshmie Oogink als Jeroen Wanrooij schopten het niet tot de beslissende fase van het toernooi.

In de klasse boven 67 kilogram, de zwaarste olympische klasse bij de vrouwen, had Oogink in de eerste ronde nog een bye. Dat had ze te danken aan haar zevende plaats op de zogenaamde olympische wereldranglijst, op basis waarvan plaatsing voor de Spelen wordt bepaald. In de tweede ronde nam ze het op tegen Li Donghua uit China, de nummer veertien. Dat bleek echter te moeilijk en de Chinese won met 6-2.

De enige andere Nederlandse taekwondoka met een degelijke ranking is Jeroen Wanrooij. In de zwaarste klasse bij de mannen, boven 80 kilogram, staat hij op plek 33 op de olympische ranking. Hij moest het in de eerste ronde al direct opnemen tegen de nummer zestien van de wereld, Carlo Molfetta. De Italiaan is echter ook regerend olympisch kampioen. Wanrooij ging niet heel hard onderuit, maar met 7-2 was Molfetta toch de betere.