[Moto2] Spannende strijd teamgenoten Rabat en Kallio

Tito Rabat heeft op het circuit van Silverstone een spannende Grand Prix van Groot-Brittannië in de Moto2 gewonnen. Na een mooi gevecht met teamgenoot Mika Kallio kon de Spanjaard uiteindelijk als eerste de streep passeren.

Bij de start veranderde er niks aan kop van het veld. Polesitter Johann Zarco hield de leiding, terwijl Mika Kallio en Simone Corsi eveneens hun posities konden behouden. Ondertussen ging Dominique Aegerter onderuit. De nummer vier in het WK kwam dom in aanraking met Maverick Viñales.

Voorin was het stuivertje wisselen om de leiding tussen Zarco en Kallio, terwijl Jonas Folger en kampioenschapsleider Rabat de aansluiting vonden. De vier hadden even een klein gaatje naar Viñales en Corsi dat echter al snel dichtgereden werd, terwijl ook Thomas Lühti, Franco Morbidelli en Sam Lowes niet ver weg waren.

Na acht ronden maakte Folger een fout, waardoor de Duitser terugviel naar de zevende plek. Voorin reed Kallio ondertussen weg van de rest, terwijl Rabat, Zarco en Viñales in een fel gevecht verwikkeld waren voor de tweede plek. Vijf ronden voor het einde ging het fout voor Folger en Corsi. De Duitser gleed vanaf de vijfde plek onderuit en nam daarbij Corsi mee.

Met nog drie ronden te rijden wist Rabat zich eindelijk los te werken van Zarco en Viñales. Hij reed in razend tempo naar zijn teamgenoot Kallio en met nog bijna twee ronden te rijden zat hij al in het wiel van de Fin. Het duurde niet lang voor Rabat er zelfs voorbij ging, maar bij het ingaan van de slotronde was het toch weer Kallio die op kop lag. 

Ondertussen kon Viñales profiteren van het felle gevecht tussen de twee teamgenoten. De wereldkampioen in de Moto3 zat binnen de kortste keren bij de twee in het wiel en plaatste zelfs enkele keren een aanval. Uiteindelijk was het toch Rabat die in de slotronde zijn teamgenoot weer voorbij kon steken en dit keer liet hij zich niet meer passeren. Kallio werd tweede, Viñales derde.

In het kampioenschap breidt Rabat zijn voorsprong uit naar 17 punten ten opzichte van zijn teamgenoot Kallio. Viñales staat op de derde plek, maar met 67 punten is zijn achterstand al erg groot.

Rabat pakte zijn zesde overwinning van het seizoen (Foto: Getty)