[Moto3] Rins en Márquez slechts gescheiden door 0,011 seconden

Álex Rins heeft op het circuit van Silverstone zijn eerste overwinning in 2014 geboekt. De Spanjaard was na een fel gevecht met onder meer teamgenoot Álex Márquez de sterkste in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Bij de start werden de voorste posities gepakt door de teamgenoten Rins en Márquez, terwijl kampioenschapsleider Jack Miller, Niccolò Antonelli en Alexis Masbou volgden. Zoals wel vaker ontstond er een erg grote kopgroep, met dit keer ook de Nederlander Scott Deroue achterin die groep op de zestiende plek.

Binnen korte tijd konden Rins, Márquez, Miller en de opstomende Enea Bastianini een klein gaatje slaan naar de grote groep daarachter. Miller moest het tempo voorin laten gaan en viel terug tot op de zesde plek, terwijl de grote groep het leidende trio niet uit het oog verloor.

In het tweede deel van de wedstrijd werd er bijzonder hard gevochten, waarbij de ene na de andere rijder de koppositie in handen had. Met zes ronden te gaan onstond er echter plotseling een ander beeld, doordat Bastianini, Rins, Miguel Oliveira en Márquez een gat sloegen naar de rest van het veld, waar Deroue vanaf de 19e plek op moest geven met een kapotte motor.

De vier op kop maakten het uit voor de overwinning en dat werd een bikkelharde strijd. Bastianini deed wat hij kon om zich tussen teamgenoten Rins en Márquez te wringen, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een knappe derde plek, voor Oliveira.

Márquez leek op het laatste rechte stuk in de slipstream voorbij zijn teamgenoot te komen, maar moest zich met 0,011 seconden toch gewonnen geven. Bastianini kreeg na de finish nog een klap te verwerken. Hij feliciteerde Rins, maar de Tjech Karel Hanika lette niet op en reed vol in op het duo, waarbij Bastianini naar de grond ging. Hij kon gelukkig opstaan en naar de pits rijden.

De strijd om de wereldtitel wordt weer spannender. Miller houdt de leiding, maar Márquez staat nog maar op 13 punten van de Australiër. Rins stijgt naar de derde plek op 29 punten van Miller, Efrén Vázquez die 34 punten achterstand heeft.