Franse basketballers verslaan Servië in laatste seconde

De Franse basketballers hebben op het WK in Spanje een eerste overwinning geboekt in de groepsfase. Zaterdag werd nog nipt verloren van Brazilië, dit keer viel het dubbeltje wel precies de goede kant op voor Frankrijk.

In het eerste deel van de wedstrijd was Servië nog beter, bij rust stond het dan ook 42-34 voor de Oost-Europeanen. Daarna kwamen de Fransen op gang, met een derde kwart van 26-20.

Ook in het vierde kwart kwamen ze langzaam dichterbij, maar met 18 seconden op de klok keek Frankrijk toch nog tegen een achterstand van twee punten aan. Boris Diaw wist zijn team echter voor het eerst weer op gelijke hoogte te brengen: 73-73.

Met 1,1 seconden te spelen maakte de Servische topscorer Miroslav Raduljica - goed voor 21 punten - een overtreding op Joffrey Lauvergne. Hij raakte één van de twee vrije worpen, maar dat was genoeg om de 74-73 zege binnen te slepen.

Eerder op de dag moest Nieuw-Zeeland verrassend het hoofd buigen voor de Dominicaanse Republiek: 76-63. Australië maakte met 89-55 korte metten met Zuid-Korea, terwijl Kroatië een 90-85 zege boekte op de Argentijnen.

Finland kwam een dag na de afstraffing tegen de VS sterk terug tegen Oekraïne. De Scandinaviërs moesten aan het eind nog opletten, maar wonnen uiteindelijk met 81-76.