Belgische volleyballers lopen WK-verrassing net mis

De Belgische volleyballers hebben hun openingswedstrijd op het WK in Polen net niet kunnen winnen. Ze konden het de Amerikaanse nummers vier van de wereld echter wel moeilijk genoeg maken om vijf sets nodig te hebben.

De Amerikanen, dit jaar winnaar van de World League, waren in de eerste set nog met 21-25 te sterk, maar in het tweede bedrijf waren de Belgen duidelijk beter: Bij 24-17 was het eerste setpunt meteen raak. De derde set begon met een volledig kansloze Belgische ploeg. Binnen no-time stonden ze tien punten achter en hoewel er nog wel een paar punten goedgemaakt werden - het werd nog 16-21 - ging de set toch met 16-25 verloren. 

In de voorlaatste set stond er voor het oog weer een hele andere Belgische ploeg. Dankzij onder meer veel scores van Gert van Walle liepen de Red Dragons gestaag uit naar een 19-13 voorsprong. De Amerikanen deden wel wat terug, maar vooral Sam Deroo zorgde ervoor dat de Belgen de set met 25-21 naar zich toe wisten te slepen. De beslissende set bleek echter net te veel voor onze zuiderburen. De Amerikanen liepen snel uit naar 6-10 en dankzij onder meer twee Belgische services in het net kon Team USA met 11-15 de wedstrijd beslissen.

Eerder op de dag was Iran verrassend te sterk voor de Italianen (3-1), terwijl Argentinië een verwachte 3-0 zege boekte op Venezuela.