[Serie A] Vervelend debuut De Vrij bij Lazio

Stefan de Vrij heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe club Lazio in de Serie A. De van Feyenoord overgekomen verdediger verloor uit bij AC Milan met 3-1 en veroorzaakte bovendien een penalty. Bij Milan was het de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe hoofdtrainer Filippo Inzaghi, de opvolger van de in juni ontslagen Clarence Seedorf.

Ook het eerste doelpunt mocht De Vrij zich aanrekenen. Hij liet in de zevende minuut Stephan El Shaarawy aan de zijkant van het veld ontsnappen, waarna Keisuke Honda een niet te missen kans werd geboden. Na een klein uur spelen kwam Milan, met Nigel de Jong in de basis, door Sulley Muntari op 2-0.

Een overtreding van De Vrij in het strafschopgebied maakte aan de spanning in de wedstrijd definitief een eind. De Oranje-international vergreep zich aan Menez, die vervolgens zelf de penalty benutte. Een eigen doelpunt van Alex bracht Lazio nog iets dichterbij, maar de kans om er 3-2 van te maken liet Antonio Candreva diep in blessuretijd liggen.