[PD] Real Sociedad stunt tegen Real Madrid

Real Madrid is al in zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen de eerste nederlaag aangelopen. Uit tegen Real Sociedad stond het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti al na elf minuten met 2-0 voor, maar werd uiteindelijk toch met 4-2 verloren. FC Barcelona deed wel goede zaken en boekte een 1-0 uitzege bij Villarreal.

Madrid, dat vorige week met 2-0 had gewonnen van Cordoba, schoot uit de startblokken en leek na vroege goals van Sergio Ramos en Gareth Bale op rozen te zitten. Sociedad kwam echter ijzersterk terug en trok de stand via Inigo Martinez en David Zurutuza nog voor de pauze gelijk.

In de tweede helft ging Sociedad door waar het gebleven was. De Basken, die donderdag uit Europa werden geknikkerd door het Russische Krasnodar, kwamen door de tweede van Zurutuza op een 3-2 voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Carlos Vela er ook nog 4-2 van.

Barcelona was in en tegen Villarreal de betere ploeg, maar maakte pas acht minuten voor tijd het winnende doelpunt. Invaller Sandro Ramirez werd de matchwinner. Barcelona is de enige ploeg die na twee wedstrijden op zes punten staat. Granada had op gelijke hoogte kunnen komen, maar kwam zondagnacht uit bij Elche niet verder dan een 1-1 gelijkspel.