Vermeer: "Normale verstand gebruiken"

Kenneth Vermeer beseft dat zijn overgang van Ajax naar Feyenoord stof doet opwaaien. De doelman hoopt dat supporters van beide clubs 'normaal' omgaan met de transfer. "Ik weet hoe het leeft tussen Ajax en Feyenoord en snap dat deze transfer voor sommigen heel pijnlijk is", zei Vermeer (28), vanaf 2005 doelman bij Ajax, tegen De Telegraaf.

"Maar de enige vraag die ik mezelf kon stellen, was: wat is het beste voor mij? Dit was gewoon een kans die ik met beide handen moest grijpen. Laten we hopen dat iedereen zijn normale verstand gebruikt."

"Feyenoord is een club die altijd uitspreekt mee te doen om de titel en waar ik kansen zie om me in de basis te spelen. Na drie kampioenschappen bij Ajax verloor ik in een slechte fase mijn basisplaats. Ik speelde op dat moment in het Nederlands elftal, maar op het moment dat het er echt om ging - bij het WK - was ik er door mijn situatie bij Ajax niet bij."

"En geloof me, dat was ongelooflijk pijnlijk. Het afgelopen seizoen zat ik op de bank. Nog zo'n jaar zou ik niet trekken", aldus 4-voudig international Vermeer. "Dat ik vanwege mijn bewezen diensten voor één miljoen mocht vertrekken, was chique. En zelfs toen Feyenoord me wilde kopen, hebben Marc Overmars en Frank de Boer hun woord gehouden."

"Ik ga een nieuw avontuur aan en zal honderd procent voor Feyenoord geven. Zoals ik van de eerste tot de laatste dag voor Ajax heb gedaan. Het was mijn intentie om mijn loopbaan in het buitenland voort te zetten. Er was wel een x-aantal clubs dat me wilde hebben, maar geen die aansloot bij mijn ambities en doelstellingen. Daarna was het heel lang stil", besluit Vermeer, die maandag wordt gepresenteerd in De Kuip.