'Falcao naar Man. United, niet naar City'

Manchester City gaat een poging doen om Radamel Falcao over te nemen van AS Monaco. Álvaro Negredo vertrekt tegelijkertijd naar Valencia, weet Goal.com

De Spaanse spits kan worden verhuurd aan Los Che, waarna hij over een jaar de permanente overstap maakt voor een bedrag van 28 miljoen euro. Dit seizoen kwam Negredo nog niet in actie wegens een gebroken voet.

City hoopt tegelijkertijd eenzelfde soort deal te maken met AS Monaco, zodat Falcao de selectie van The Citizens komt versterken. Ook Manchester United wordt in Engelse media genoemd als nieuwe club van de Colombiaan. Bij City is men er echter vrij zeker van dat er een deal rond kan komen.

Arsenal was in een eerder stadium ook geïnteresseerd in de spits van Monaco, maar Arsène Wenger heeft dit weerlegd. The Gunners gaan nu een poging doen om Sevilla-aanvaller Carlos Bacca te strikken.

Update 12.18 uur

Radamel Falcao vertrekt volgens de Spaanse sportkrant AS niet naar Manchester City, maar naar Manchester United. De club van trainer Louis van Gaal zou 65 miljoen euro neertellen voor de Colombiaanse spits die voor vier jaar zou tekenen, maar volgens Engelse media gaat het echter om een huur voor een seizoen met een optie tot koop. Voor deze jaargang zouden de kosten voor United op kunnen lopen tot meer dan twintig miljoen euro.

Falcao zou bij United een voorhoede gaan vormen met onder meer Robin van Persie en Wayne Rooney. Na Angel di Maria, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ander Herrera en Daley Blind is hij de zesde grote aanwinst van United onder Van Gaal.

De naam van United is nieuw in de geruchtenstroom rondt AS Monaco-spits Falcao. Eerder toonden Juventus, Real Madrid, Manchester City en Arsenal al wel interesse in de aanvaller die het WK door een blessure misliep.

Falcao speelt pas iets meer dan één seizoen voor Monaco. Eerder speelde hij in Europa voor FC Porto en Atlético Madrid. Dat er een transfer aan zit te komen van de veelscorende spits, lijkt wel een gegeven. Afgelopen weekeinde ontbrak hij al in de Franse Ligue 1 bij de Monegasken.