Feyenoord legt Vermeer vier jaar vast

Doelman Kenneth Vermeer heeft zijn veelbesproken overstap van Ajax naar Feyenoord afgerond. De Rotterdamse club maakte maandag bekend dat de sluitpost, die bij Ajax op het tweede plan was beland, een contract voor vier seizoenen heeft ondertekend. De viervoudig international werd maandagochtend medisch gekeurd in Rotterdam.

Technisch directeur Martin van Geel stelt dat Feyenoord geen moment getwijfeld heeft toen de kans om Vermeer aan zich te binden zich voordeed. "Kenneth is een heel goede keeper, heeft veel ervaring in de Eredivisie en hij heeft tevens een flink aantal wedstrijden op Champions League-niveau gekeept."

De 28-jarige Vermeer speelde, op een seizoen waarin hij verhuurd werd aan Willem II na, nooit ergens anders dan bij Ajax. Hij kwam tot 103 competitieduels voor de Amsterdammers. Vier keer greep hij met Ajax de landstitel en in 2010 won hij de KNVB-beker.

Bij Feyenoord had Vermeer echter een goed gevoel. "Er was een aantal clubs geïnteresseerd, maar Feyenoord sprak me het meest aan", liet hij weten. "Dit is een mooie en grote club met een trouwe aanhang. Dat heb ik de laatste jaren ervaren als tegenstander, ik kan niet wachten om nu in Feyenoord-shirt in de Kuip te gaan spelen. Bovendien is Feyenoord vol ambitie om voor het hoogst haalbare te gaan. Dat is wat ik zoek in een club."